Zakaj je korejska kozmetika tako priljubljena?

Ko je pojav korejskih kozmetičnih standardov pridobil na popularnosti, se je prodaja kozmetičnih izdelkov korejskih proizvajalcev eksponentno povečala. Še vedno pa se veliko ljudi sprašuje, zakaj je korejska kozmetika tako priljubljena? So res boljši? In zakaj je temu tako? Mi mislimo, da vemo zakaj in tu so glavni razlogi.

 

Brezhibna koža
Če se zahodne ženske ukvarjajo s prikrivanjem pomanjkljivosti z barvnimi podlagami in ličili, se Korejke in Azijke na splošno ukvarjajo predvsem z izboljšanjem stanja kože. Glede na to dejstvo, so se tudi korejska podjetja specializirala za ustvarjanje vrhunske kozmetike in napovedala boj vsem kožnim težavam.

Naravna lepota
Le ta je neposredno povezana s prejšnjo točko in gre še za eno temeljno prepričanje azijskih žensk. Da bi dosegle ta ideal lepote, morate skrbeti za svojo kožo in uporabljati zelo lahka ličila. Popolnost naravne lepote dosežemo z Desetimi koraki lepotne rutine, ki vključuje dnevno čiščenje kože ter zaščito pred soncem.

Naravne sestavine
Druga neizpodbitna moč korejskih lepotnih izdelkov je njihova sestava, ki jo skoraj v celoti tvorijo naravne sestavine. Le te so značilne za orientalsko kulturo in jih je težko najti v naših, zahodnjaških izdelkih. Pomislite samo na uporabo polžje sluzi kot sestavni del krem proti gubam, tudi druge sestavine (hialuronska kislina, protimikrobno sredstvo, elastin, peptidi) na vodni osnovi postanejo izdelki, ki kljubujejo znakom staranja, te pa Korejci poznajo že tisoče let!

Tehnologija in inovacije
Fenomen korejske kozmetike je posledica inovativnih tehnik, ki so na Zahodu malo znane oziroma se večinoma ne uporabljajo – to sta ekstrakcija in fermentacija. Poleg tega obstaja velik interes podjetij, ravno zaradi pomembnosti te branže, da se na tem področju nenehno išče učinkovitejše sestavine.

Razmerje med ceno in kakovostjo
Glede na to, da so ti izdelki naravni, ustvarjeni z najsodobnejšimi tehnikami, prav tako pa uvoženi, je njihova vrednost neverjetno nizka. Dejansko je cena korejske kozmetike enakovredna cenam nepredragih evropskih znamk. To bi moral biti tudi zadnji razlog, ki bi vas spodbudil, da preizkusite te izdelke, ki zagotavljajo vidne rezultate v kratkem času.

Lahko pričakujemo, da bo korejska lepotna industrija v letu 2021 presegla vse mejnike prejšnjih let. Kar seveda pomeni, da ne gre za nek minljiv fenomen, temveč konkretno percepcijo sodobnega časa.

Oglejte si našo spletno trgovino, kjer boste našli najboljše znamke korejske kozmetike po ugodnih cenah. Preverite nabor izdelkov naših korejskih blagovnih znamk:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.